Model terlaris Perodua, iaitu Perodua Myvi akan digantikan dengan model baharu pada tahun ini. Model serba baru dijangka membuat kemunculannya sebelum 2017 berakhir.

Generasi ketiga Perodua Myvi kini di bawah pembangunan oleh Perodua dan Daihatsu. Dengan kod nama D20N, Perodua Myvi ini dikatakan merupakan model Perodua yang pertama menggunakan tangki minyak plastik (PFT). Beberapa kenderaan lain di pasaran telah pun menggunakan PFT dan Perodua juga tidak ketinggalan untuk bergerak ke hadapan dengan memasang PFT untuk Myvi baru. Manfaat terbesar daripada PFT adalah penjimatan kerana berat untuk tangki plastik hanya separuh daripada berat tangki logam.


Sumber dalaman syarikat telah memberitahu bahawa pra-pengeluaran Perodua Myvi baru akan bermula pada bulan Julai dan pengeluaran besar-besaran akan bermula pada bulan Oktober. Melihat kepada pengeluaran besar-besaran pada bulan Oktober, dijangka bahawa pelancaran pasaran Myvi baru bekemungkinan berlaku pada bulan November, seperti yang dilaporkan sebelum ini.

Melihat kepada model paling laris semasa syarikat iaitu Perodua Bezza, diramalkan bahawa Perodua akan membawa beberapa ciri-ciri Perodua Bezza untuk Myvi baru ini, di antaranya penggunaan butang push start, Kenderaan Stabiliy Control (VSC), Kawalan Cengkaman (TRC) , Hill-start Assist (HSA) dan Eco Idle.

Kita juga boleh meramalkan bahawa Perodua akan menggantikan enjin 1.3- dan 1.5 liter DVVT, dengan siri NR Toyota Dual VVT-i yang kini digunakan oleh Perodua Bezza serta Toyota Vios untuk Perodua Myvi Baru 1.3- dan 1.5 dengan kapasiti -litre masing-masing.

 

Sumber: Carlist.my

 

NOTA TAMBAHAN: Baru-baru ini, Toyota dan Daihatsu telah melancarkan model baru PASSO dan BOON. Kedua-dua kenderaan ini merupakan model asas kepada rekabentuk PERODUA MYVI. Adakah reka bentuk dalaman dan luaran Myvi terbaru ini akan digunakan ke atas Myvi baru ini? Mari kita sama-sama saksikan dan tunggu pada hari pelancarannya.. Kami di www.KERETAPERODUA4U.com  sangat mengalu-alukan kehadiran Myvi bari ini ke dalam Keluarga PERODUA kami......

toyota passo 7

 

Jikan anda ingin menempah MYVI baru ini, boleh sms/whatsapp/call NAZRUL PERODUA 012-3105954 atau LIKE facebook kami KeretaPerodua4u.com..

 

Jika anda ingin menempah kereta PROTON anda boleh layari ke laman web www.KERETAPROTON4U.wordpress.com

Kereta perodua,Perodua,Perodua,Produa,Harga kereta perodua,Harga kereta produa,Harga kereta produa,Trade in,POV,Kereta baru,Diskaun Perodua,Myvi,Axia,Alza,Perodua myvi,Perodua axia,Perodua alza,Diskaun Perodua,Perodua baru,Perodua selangor,Perodua Damansara,Perodua Damansara,Perodua putrajaaya,Perodua putrajaya,Perodua Lembah kelang,Pre-owned vehicle,Kereta murah,Kereta tempatan,Kereta nasional,Kereta kompak,Compact car,Proton.

Pembiayaan

   

Hubungi Saya

No. 6F,
Jalan Teknologi Sunsuria,
Kota Damansara PJU 5,
47810 Petaling Jaya,
Selangor, Malaysia

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 012 - 310 5954

 

Facebook

 
Premium Joomla Templates