PENGELUARAN EEV MENCECAH 40% MENJELANG AKHIR TAHUN INI, 85% PADA TAHUN 2020

PERODUA AXIA

 

  1. Institut Automotif Malaysia (MAI) menyasarkan pengeluaran Kenderaan Cekap Tenaga (EEV) untuk sebanyak 85% daripada jumlah pengeluaran di Malaysia pada tahun 2020, menurut News Straits Times. Ketua Pegawai Eksekutifnya, Madani Sahari berkata, sasaran itu boleh dicapai kerana industri tersebut itu kini sudah mencapai sasaran MAI 40% menjelang akhir tahun ini.
  2.  
  3. Madani berkata, syarikat pengeluar kenderaan tempatan telah menunjukkan minat dalam menghasilkan EEV. "Akan ada pengeluaran EEV dan pusat ujian telah dibangunkan di Glenmarie yang akan dikendalikan oleh sebuah syarikat tempatan dengan usaha sama dengan syarikat-syarikat asing yang lain," katanya. "Malaysia juga akan menjadi negara pertama di rantau ini yang mengeluarkan kenderaan seperti yang digariskan di bawah strategi NAP (Dasar Automotif Nasional) 2014."
  4.  
  5. Beliau turut menyatakan Hala Tuju Automotif Negara baru 2050 yang akan dibentangkan kepada kerajaan tidak lama lagi - merangkumi rancangan untuk masa depan industri automotif."Hala tuju NAP ketika ini adalah sehingga 2030, dan kami akan datang dengan pelan tindakan baru yang menjadi inklusif bagi sektor automotif sehingga 2050," kata Madani. "Walaupun teknologi industri automotif berkembang pantas, peraturan dan penguatkuasaan yang bakal diusulkan ini akan terkandung didalam rangka kerja yang baru ini."

Kereta perodua,Perodua,Perodua,Produa,Harga kereta perodua,Harga kereta produa,Harga kereta produa,Trade in,POV,Kereta baru,Diskaun Perodua,Myvi,Axia,Alza,Perodua myvi,Perodua axia,Perodua alza,Diskaun Perodua,Perodua baru,Perodua selangor,Perodua Damansara,Perodua Damansara,Perodua putrajaaya,Perodua putrajaya,Perodua Lembah kelang,Pre-owned vehicle,Kereta murah,Kereta tempatan,Kereta nasional,Kereta kompak,Compact car,Proton.

Pembiayaan

   

Hubungi Saya

No. 6F,
Jalan Teknologi Sunsuria,
Kota Damansara PJU 5,
47810 Petaling Jaya,
Selangor, Malaysia

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 012 - 310 5954

 

Facebook

 
Premium Joomla Templates