Adakah Pelajar Layak Membuat Pinjaman Beli Kereta?

Dewasa ini, kereta telah menjadi keperluan untuk segenap lapisan masyarakat. Mudah untuk kemana-mana tanpa perlu berhujan dan berpanas. Salah satu golongan yang memerlukan kereta adalah pelajar yang masih belajar tidak kiralah samada masih bersekolah atau yang telah berada di peringkat IPT.

Walaubagaimanapun ramai tertanya-tanya, adakah mereka ini layak untuk membuat pinjaman kereta denga badan-badan kewangan? Jawapannya adalah LAYAK...... Akan tetapi kelayakan tersebut adalah bersyarat.

Syaratnya adalah pelajar tersebut hendaklah mempunyai penjamin yang terdiri daripada IBU/BAPA ataupun SUAMI/ISTERI ataupun ADIK-BERADIK..... Akan tetapi, penjamin yang terbaik adalah IBU/BAPA dan SUAMI/ISTERI kerana ikatan perhubungan ini adalah lebih kuat... Manakala hubungan ADIK-BERADIK adalah lemah dan selalunya bank hanya mahukan ADIK-BERADIK yang mempunyai gaji besar....

 

pelajar bagaimana beli kereta pertama

Adakah pelajar mempunyai sebarang kelebihan?

Sehingga Artikel ini ditulis, TIDAK ada sebarang kelebihan untuk pelajar membuat pinjaman di bank.... Malah permohonannya adalah lebih sukar berbanding dengan pemohon yang lain.... Ini kerana, pelajar tidak berkerja dan tidak mempunyai pendapatan tetap... Malah terpaksa bergantung dengan penjamin untuk membuat pembayar (ini yang bank fikir walaupun pelajar ada income sampingan)...

Kereta perodua,Perodua,Perodua,Produa,Harga kereta perodua,Harga kereta produa,Harga kereta produa,Trade in,POV,Kereta baru,Diskaun Perodua,Myvi,Axia,Alza,Perodua myvi,Perodua axia,Perodua alza,Diskaun Perodua,Perodua baru,Perodua selangor,Perodua Damansara,Perodua Damansara,Perodua putrajaaya,Perodua putrajaya,Perodua Lembah kelang,Pre-owned vehicle,Kereta murah,Kereta tempatan,Kereta nasional,Kereta kompak,Compact car,Proton.

Pembiayaan

   

Hubungi Saya

No. 6F,
Jalan Teknologi Sunsuria,
Kota Damansara PJU 5,
47810 Petaling Jaya,
Selangor, Malaysia

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 012 - 310 5954

 

Facebook

 
Premium Joomla Templates