KERETA PERODUA SEDAN (D63D)?

Beberapa ketika dahulu, jika anda masih ingat, Perodua Sedan dengan kod nama D63D akan dikeluarkan oleh Perodua menurut Persiden dan Ketua Pegawai Eksekutifnya, Datuk Aminar Rashid. Sekarang ia dibina diperingkat prototaip dimana, pihak perodua sedang menilai perestasi enjin, platform dan juga kotak gearnya kerana ianya adalah teknologi baru daripada perodua, dimana ketika ini tidak terdapat kereta sedan yang dihasilkan oleh Daihatsu.

Kereta tersebut dijangka akan dilancarkan pada bila-bila masa sahaja di antara 2016 dan 2018, dimana ia akan dibina dan direka bentuk sepenuhnya oleh Perodua. Perodua juga akan mensasarkan untuk menghasilkan sedan yang mempunyai ciri keselamatan (five-star NCAP). Kemungkinan kereta sedan ini merupakan kereta pertama perodua yang mempunyai sistem ESC (Electronic stability control).

Dibawah adalah gambar kereta konsep “Perodua Buddyz”  di KLIMS13

Perodua sedan 1 Perodua sedan 9

Perodua sedan 10 Perodua sedan 5

Perodua sedan 7 Perodua sedan 4

Perodua sedan 11 Perodua sedan

Perodua buddyz 1 Perodua buddyz 2

Perodua buddyz 3 Perodua buddyz 4

Perodua buddyz

 

SUMBER : paultan.org

 

Kereta perodua,Perodua,Perodua,Produa,Harga kereta perodua,Harga kereta produa,Harga kereta produa,Trade in,POV,Kereta baru,Diskaun Perodua,Myvi,Axia,Alza,Perodua myvi,Perodua axia,Perodua alza,Diskaun Perodua,Perodua baru,Perodua selangor,Perodua Damansara,Perodua Damansara,Perodua putrajaaya,Perodua putrajaya,Perodua Lembah kelang,Pre-owned vehicle,Kereta murah,Kereta tempatan,Kereta nasional,Kereta kompak,Compact car,Proton.

Pembiayaan

   

Hubungi Saya

No. 6F,
Jalan Teknologi Sunsuria,
Kota Damansara PJU 5,
47810 Petaling Jaya,
Selangor, Malaysia

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 012 - 310 5954

 

Facebook

 
Premium Joomla Templates