BAGAIMANAKAH CARA UNTUK TRADE IN KERETA LAMA ANDA DENGAN PERODUA

penipuan

Assalammualaikum... Entri kali ini adalah berkenaan dengan proses dan prosedur untuk pelanggan yang ingin menjual kereta lama untuk mendapatkan kereta perodua yang baru. Sebelum anda berfikir untuk melakukan trade in, anda perlu pastikan kereta lama anda masih mempunyai hutang atau tidak. Ini kerana kedua-dua perkara tersebut mempunyai proses trade in yang agak berbeza.

Kereta Lama Masih Mempunyai Hutang

01 Hubungi jurujual kereta perodua baru, dan minta beliau menyemak harga pasaran trade in  kereta anda. Ingat, harga pasaran trade in adalah lebih rendah berbanding harga jualan

02 Anda boleh membuat temu janji dengan penilai POV untuk menilai kereta lama anda

03 Minta jurujual menyemak jumlah hutang/settlement kereta lama anda di bank.

04 Setelah mendapatkan amaun yang tepat, cuba lihat kedudukan anda berdasarkan 3  situasi berikut:.

  1.     1)Harga kereta lama kurang dengan jumlah hutang/settlement. Bermaksud anda terpaksa menambah wang anda untuk menyelesaikan                baki hutang setelah  kereta lama dijual.arga kereta lama lebih dari jumlah hutang/settlemnt.
  2.     2) Harga kereta lama lebih darpada jumlah hutang/settlement. Bermaksud anda mendapat lebihan wang dari kereta lama selepas                               menyelesaikan bakihutang setelah kereta lama dijual. 
  3.     3) Harga kereta lama sama dengan jumlah hutang/settlement. Bermaksud, wang hasil jualan kereta lama dapat menyelesaikan baki                           hutang tanpa perlu menambah atau menerima baki hasil jualan.

05 Setelah mengenal pasti situasi anda, anda boleh la membuat keputusan samada  meneruskan proses trade in tersebut atau membatalkannya. Jika anda ingin meneruskan, boleh la serahkan dokumen anda untuk proses permohonan pinjaman.

06 Sebelum anda menerima kereta baru anda, anda perlu menandatangani borang permohonan untuk mendapatkan settlement dan geran anda. Tujuan borang ini adalah untuk memberi kebenaran kepada jurujual untuk mendapatkan jumlah settlement dan memberi kebenaran kepada POV untuk mengambil geran selepas proses pertukaran hak milik.

07 Setelah permohonan pinjaman anda telah diluluskan dan agreement telah ditandatangani serta deposit (kalau ada) telah dibayar, anda boleh la menerima kereta baru anda.

08 Kelebihan trade in dengan Perodua POV adalah, kereta lama hanya diserahkan pada hari mengambil kereta baru anda. Pada hari mengambil kereta baru, proses pertukaran hak milik di antara POV dan anda akan dilakukan dengan pengesahan menggunakan sistem biometrik.

09 Bawa pulang kereta baru anda tanpa perlu memikirkan tentang kereta lama anda. Segala hutang, saman dan hal-hal berkaitan kereta lama anda adalah dibawah tanggungjawab perodua seteleh melakukan pertukaran hak milik biometrik.

 Kereta Lama Tidak Mempunyai Hutang

01 Hubungi jurujual kereta perodua baru, dan minta beliau menyemak harga pasaran trade in kereta anda. Ingat, harga pasaran trade in adalah lebih rendah berbanding harga jualan 

02 Jika anda setuju dengan harga yang diberikan, minta pihak POV perodua datang ke tempat anda atau anda datang ke showroom perodua untuk membuat penilaian fizikal kereta lama anda untuk mendapatkan harga yang tepat. 

03 Jika anda bersetuju dengan harga yang diberikan oleh penilai POV, anda boleh la serahkan dokumen anda untuk proses permohonan pinjaman.

04  Setelah permohonan pinjaman anda telah diluluskan dan agreement telah ditandatangani serta deposit (kalau ada) telah dibayar, anda boleh la menerima kereta baru anda. Hasil jualan kereta lama boleh digunakan sebagai bayaran muka/deposit kereta baru. 

05 Kelebihan trade in dengan Perodua POV adalah, kereta lama hanya diserahkan pada hari mengambil kereta baru anda. Pada hari mengambil  kereta baru, proses pertukaran hak milik di antara POV dan anda akan dilakukan dengan pengesahan menggunakan sistem biometrik 

06 Bawa pulang kereta baru anda tanpa perlu memikirkan tentang kereta lama anda. Segala hutang, saman dan hal-hal berkaitan kereta lama anda adalah dibawah tanggungjawab perodua seteleh melakukan pertukaran hak milik biometrik. 

BERMINAT UNTUK TRADE IN DENGAN POV KLIK DISINI

Kereta perodua,Perodua,Perodua,Produa,Harga kereta perodua,Harga kereta produa,Harga kereta produa,Trade in,POV,Kereta baru,Diskaun Perodua,Myvi,Axia,Alza,Perodua myvi,Perodua axia,Perodua alza,Diskaun Perodua,Perodua baru,Perodua selangor,Perodua Damansara,Perodua Damansara,Perodua putrajaaya,Perodua putrajaya,Perodua Lembah kelang,Pre-owned vehicle,Kereta murah,Kereta tempatan,Kereta nasional,Kereta kompak,Compact car,Proton.

Pembiayaan

   

Hubungi Saya

No. 6F,
Jalan Teknologi Sunsuria,
Kota Damansara PJU 5,
47810 Petaling Jaya,
Selangor, Malaysia

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 012 - 310 5954

 

Facebook

 
Premium Joomla Templates