HARGA KERETA PERODUA BAKAL NAIK 2015

axia

Assalammualaikum dan salam sejahtera.... Baru-baru ini saya dan kawan-kawan jurujual perodua kecoh dengan laporan media bahawa Perodua sedang mempertimbangkan kenaikan harga untuk model kenderaanya. Jenis model tersebut masih menjadi tanda tanya....

Jika berlaku kenaikan ini, sudah pastinya pelanggan-pelanggan akan menghadapi masalah untuk membeli kereta perodua mereka. Jika kenaikan sekitar 200-500 mungkin tidak terasa sangat untk pelanggan tetapi bagaimana jika kenaikan tersebut sekitar 2,000-5,000? Kalau sebelum ini, tangga gaji bersih untuk memohon axia sekitar 1,500 keatas, sudah pastinya kenaikan tersebut akan membuatkan tangga gaji bersih pelanggan untuk membeli axia lebih tinggi dari jumlah gaji tersebut.

Berdasarkan kenyataan Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutifnya, Datuk Aminar Rashid Salleh, kenaikan harga ini adalah berikutan dengan penyusutan ringgit yang berterusan dimana prestasi semasa syarikat yang mencatatkan penurunan keuntungan sebelum cukai sebanyak lima peratus ketika ini. Suatu jumlah yang amat besar bagi perodua.

Apabila nilai ringgit menyusut, perodua terpaksa berhadapan dengan masalah yang dihadapi vendor-vendor yang membekalkan komponen import perodua. Walaupaun 90 peratus komponen perodua dihasilkan dari dalam negara, tetapi perodua tetap menerima impak daripada komponen-komponen yang diimport.

Oleh itu, kepada pelanggan yang sedang merancang untuk membeli kereta perodua, inilah masa yang paling sesuai untuk membeli kereta baru perodua. Jangan bertangguh-tangguh sebelum harga perodua naik, segera lah buat keputusan yang bijak. Jika berminat, sila hubungi saya 012-3105954 (Nazrul Perodua) atau buat tempahan online DI SINI.

 

Kereta perodua,Perodua,Perodua,Produa,Harga kereta perodua,Harga kereta produa,Harga kereta produa,Trade in,POV,Kereta baru,Diskaun Perodua,Myvi,Axia,Alza,Perodua myvi,Perodua axia,Perodua alza,Diskaun Perodua,Perodua baru,Perodua selangor,Perodua Damansara,Perodua Damansara,Perodua putrajaaya,Perodua putrajaya,Perodua Lembah kelang,Pre-owned vehicle,Kereta murah,Kereta tempatan,Kereta nasional,Kereta kompak,Compact car,Proton.

Pembiayaan

   

Hubungi Saya

No. 6F,
Jalan Teknologi Sunsuria,
Kota Damansara PJU 5,
47810 Petaling Jaya,
Selangor, Malaysia

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 012 - 310 5954

 

Facebook

 
Premium Joomla Templates